Csipetke recept házilag

A csipetke elkészítése rém egyszerű, pizzavágóval pillanatok alatt készen van

Egyszer úgy adódott, hogy éppen a gulyásleves végső fázisában vettük észre, hogy bizony csipetke nincs otthon. Ettől ugyan még a gulyásleves élvezhető, de a gyerekeknek ez a kedvence a levesben.
Nem volt más megoldás, mint csinálni gyorsan egy adagot.

A csipetke receptje nem egy ördöngös feladat. Nagyságrendileg 20 perc alatt elkészül, semmilyen különleges eszközre nincs szükség az elkészítéséhez, liszten és tojáson kívül más nem kell hozzá. Ráadásul sokkal finomabb mint a bolti verzió.

Hozzávalók:
- 3-4 evőkanál lisztet
- egy tojást
- ízlés szerint só

Elkészítés:
- a hozzávalókat összegyúrjuk. akkor lesz jó a tészta, ha nem ragad a kezünkhöz. Ha nagy a tojás és túl nedves a tészta adjatok hozzá még lisztet, ha túl száraznak bizonyul tegyetek hozzá egy kis vizet.
- a kész tésztából csipkedjetek kis gombócokat, és tegyétek egy  belisztezett vágódeszkára, de ne érjenek egymás mellé, mert összeragadnak

Ha készen van mehetnek a levesbe, úgy 10 perc alatt készen van.

A csipetke arról kapta a nevét, hogy csipkedik. Töredelmesen bevallom, hogy én bizony nem állok ennek a folyamatnak neki: sodrófával (vagy egy üveggel) kinyújtom a tésztát kb. 3-4 mm. vastagra, és derelye vagy pizzavágóval kis négyzeteket vágok belőle. Ez így jelentősen lerövidíti az elkészítési időt.

Ha sok csipetke lett, az sem baj, ugyan frissen az igazi, mert így sokkal jobb íze meg állaga is lesz a megfőzött csipetkének, de ha mégis marad szárítsátok ki bátran, és tegyétek a száraz csipetkéket egy üvegbe a következő főzésig.

A kiszárított csipetkék már várják a következő levest 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...