Csemegekukorica

Eperszezon van. Elsőre furcsának tűnhet, hogy az eper az első szó egy kukoricáról szóló cikknek, de ez volt a kiváltó ok a cikkírásra. Szóval Szigetszentmiklós mellett egész véletlenül a szüleim találtak egy eper szedd-magad akciót, ahol 390 Ft-os kilóáron lehet szedegetni, amit ha összehasonlítok a Bosnyák téri 600 ft-os árral akkor bőven megéri hajlongani érte egy kicsit, még akkor is ha fél órát kell vezetni érte.

Na eperből sok minden készül minálunk, többek között simán megtisztítva megy a fagyasztóba is. Mondhatni kincset találtunk miközben a megtisztított epreket pakoltuk be a fagyasztóládába: egy nagy zacskónyi lefagyasztott csemegekukoricát.

Az történt ugyanis - mivel nálunk mindenki imádja a kukoricát, hogy tavaly kicsit többet tettünk a kertbe mint amennyit épp be tudtunk fogadni, így egy adagot betettünk a fagyasztóba, ugye ki nem dobunk semmit, főleg ha már megdolgoztunk érte.

Hát már tavaly óta nem ettünk főtt csemegekukoricát, így gyorsan be is tettük őket egy kuktába, kb egy órányi főzés után gyorsan meg is ettük őket. Nagyon jó élmény volt, az idén már biztosan tudjuk, hogy a csöveket érdemes fagyasztani, és már azt is tudjuk, hogy gyorsan vetünk még egy sor kukoricát a kertbe, biztos nagyot néznek majd a vendégek pl januárban, amikor friss főtt csemegekukoricát tálalunk fel nekik uzsonnára :-)

Igazi csemege - télen-nyáron :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...