Darázsgarázs készítése dísznádból


Egy igazán hasznos felhasználási módja a dísznádnak a darázsgarázs. A szingli életmód nemcsak az emberek körében, de a darazsaknál is gyakran előfordul. Ők ugyan nem termelnek mézet és nem építenek lépet sem, de kertünkben található virágok beporzásában remek feladatot látnak el. Hát vonzzátok oda őket!

Ha már van sok szép virágzó nővényünk, már meg is tettétek az első lépést, hogy a kertbe csalogassátok a darazsakat, és ha már ott vannak, akkor marasztaljátok is ott őket.

A darázsgarázs készítéséhez az alábbi eszközökre lesz szükségetek:
- kb egyenlő nagyságúra összevágott nád
- 2 egyforma hosszúságú deszka (kb 30 cm.)
- 4 szög
- drót

A két deszkát 90 fokban szögeljétek egymáshoz. A náddarabokat tegyétek az így elkészült "vályúba", és dróttal kötözzétek szorosan össze őket. A deszkák találkozásánál két szöget üssetek be, erre tegyetek egy drótot amivel felakaszthatjátok.

Olyan helyre tegyétek, amit nem ver az eső, és nem zavar senkit sem. A darázscsípést senki sem szereti, ráadásul ha valakit megszúr és az illető allergiás rá, akkor abból könnyen nagyobb baj is lehet.

Az eresz alatt jól érzik magukat a darazsak. Az egyenetlen méretre vágott nádszárak természetesebben hatnak



2 megjegyzés:

  1. Irtom ezerrel.








    Hagyjuk a hülyeséget,ki sem lehet irtani.
    Uram, amikor a kedvese,élet,halál közt van,maga még tenyésztené?? ÁÁÁ.




    VálaszTörlés
  2. Ezek nem agresszív fajok. Az állatkertbe nem telepítenék a gyerekek magasságába védelem nélkül. A kártevőket viszont kordában tartják. Pl. Szúnyoglárva.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...