Ültessetek koktélparadicsomot az erkélyre

koktélparadicsom az erkélyen
Nem, ez nem vicc. Egy korábbi cikkben már írtam a koktélparadicsomról, de kicsit azóta termőre fordult az idő, így egyrészt szebb fotókkal, meg több tapasztalattal is gyarapodtam. Nem az első eset, hogy tettünk néhány tövet a balkonládákba is, de az idén nagyon gazdag terméshozamot produkált.

Néhány apróság, amit Te is megtehetsz a jó terméshozam érdekében:

  • Öntözd gazdagon és tedd napos helyre. Gyakorlatilag a víz és a meleg amire a legnagyobb szüksége van. Használj hozzá víztartályos balkonládát, így nehezebben szárad ki a földje, és így néhány napig akkor is kibírja, ha nem tudod locsolni
  • Ültess mellé levendulát, rozmaringot és kakukkfüvet. Nem tudom, a három közül melyik növénynek volt köszönhető, de azt leszámítva, hogy az erős naptól néhány levele "leégett" nincs semmi baja. Az egyik tövet a petrezselyem és a rukkola közé ültettük, hát az nem lett ennyire délceg példány
  • Nem vagyok híve a tápoldatozásnak, de sajnos egy balkonláda tápanyagtartalmának véges a kapacitása, a gyökerek korlátozva vannak, így csak addig tudnak terjedni, ameddig a láda engedi. A jó tápanyagellátás érdekében két-három hetente kicsit tápozzátok meg. Figyeljetek az adagolási előírásokra, inkább kicsit kevesebbet adjatok az előírtnál, ha túladagoljátok tönkre vághatjátok a növényt.
  • Levendula, kakukkfű és rozmaring ide vagy oda, én időnként csalánteával lepermetezem a leveleit, ami meg megmarad azt szétosztom a töveken. Mindenképpen hűvösebb időben csináljátok, ha hideg vizet permeteztek rá tűző napsütésben az nem tesz jót neki.


koktélparadicsom az erkélyen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...