Csináld magad: Karácsonyi dekoráció 2. - Karácsonyi (vagy őszi) ajtódísz

Az ősz egyszerűen az egyik legnagyszerűbb évszak. Csak sétálgatsz a parkokban, erdőben, vagy egyszerűen csak az utcákon, aztán hogy-hogy nem, észre sem veszed, és az összes zsebed tele van mindenféle cuccal, amit a lurkók összeszedegetnek az úton. Természetesen ezeket a "kincseket" szigorúan meg kell őrizni, de én nem is nagyon bosszankodom emiatt. Ha jól meggondoljuk a felnőttek nagyságrendekkel több limlomot halmoznak fel, az a néhány zsebnyi gesztenye, makk, toboz, platánbogyó, mogyoró összehasonlítva a mi felesleges tárgyainkkal igazán nem is foglal nagyon sok helyet.

Na de a lényegre térve az alábbi ajtódísz elkészítéséhez felhasználtunk egy gyári szalmakarikát is, de a többi felhasznált anyag a fent leírt módon gyűlt össze. Még vagy két maradék fenyőágat használtunk hozzá, ami egy korábbi karácsonyi dekorálásból maradt.

Szóval van itt tűztövis bogyó - ez a piros; borostyán bogyó - ez a fekete; platánbogyó - ez az a kicsit szőrős, és itt elolvashatod, hogy mi is az pontosan; a többi dekorációs kellék magáért beszél, van itt makk, ez a tölgyfa termése; mogyoró - ez csak véletlenül maradhatott meg, mert mindig megesszük,(dió is ezért nem került rá); vadgesztenye; fenyőtobozok.

Az ajtódísz elkészítése, csakúgy mint a hozzávalók begyűjtése igazi gyerekprogram: az egyik gyerek a ragasztópisztollyal teszi a pontokat, a másik lurkó meg nyomkodja be a a tobozokat, a tobozközökbe meg hasonló technikával az apróbb dekorációs hozzávalókat. Természetesen kell a kontroll, azért ez a ragasztó tud elég forró is lenni, így a szülői felügyeletet ne hanyagoljuk. Jó szórakozást!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...